nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Tűzifa-gyűjtő közmunka oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Tűzifa-gyűjtő közmunka
A program célja tisztességes munkát adni olyanoknak, akik nem tudnak dolgozni, egyúttal kisegíteni a téli fűtésben a szociálisan rászorulókat.

Tűzifa-gyűjtő közmunkaprogram kezdődik

Tűzifa-gyűjtő közmunkaprogram kezdődik a héten. A program célja tisztességes munkát adni olyanoknak, akik nem tudnak dolgozni, egyúttal kisegíteni a téli fűtésben a szociálisan rászorulókat. Az állami erdőgazdaságokban 620 ember 6600 köbméter fát fog kitermelni. A kormány 68 millió forint bért és járulékot fordít a fát kitermelők javadalmazására, amelyből fejenként havonta körülbelül bruttó 130 ezer forint jut. A rászorulók, legalább háromezer nehéz sorsú család, a piaci ár kevesebb mint negyedéért veheti meg a fát.

Már a héten elkezdődik a Nemzetgazdasági Minisztérium által kezdeményezett tűzifa-gyűjtő közmunkaprogram, amelynek célja tisztességes munkát adni olyanoknak, akik nem tudnak dolgozni, egyúttal kisegíteni a téli fűtésben a szociálisan rászorulókat. A Magyar Fejlesztési Bank kezelésében lévő 12 erdőgazdaság területén összesen 6600 köbméter fát tudnak ésszerűen kitermelni a tél folyamán - mondta Czomba Sándor államtitkár. A munkát 620-an fogják végezni, a programban 157 település vesz részt. A fát ők fogadják, és döntenek arról, ki veheti meg a tüzelőnek valót köbméterenként 1500 forintért. A piaci ár meghaladja a 8000 forintot - mondta Czomba Sándor. A pályázati adatok alapján legalább háromezer család téli fűtésébe tudnak besegíteni.

A gazdasági tárca bruttó 68 millió forintot fordít bérre és járulékra, a munkát végzőkre fejenként havonta körülbelül 130 ezer jut, amelyben a szerszám költsége is benne van - mondta az államtitkár.

Forrás: www.kekduna.hu

Jelenleg nincs információ arról, melyik 157 település vehet részt a programban. Ha Lábatlanon lesz mód tüzifa elosztásra, az önkormányzat értesíti a rászoruló családokat.


[ 2010.11.17. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-