nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / KORONAVÍRUS tájékoztatás / Ügyeleti ellátás oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Ügyeleti ellátás
Az egészségügyi ellátórendszer fenntarthatósága érdekében az orvosi ügyeleteken a valóban sürgős esetek kerülnek ellátásra.

Lakossági tájékoztató az ügyeleti ellátást érintő változásokról

A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, az Emberi Erőforrások Minisztere által kiadott utasításokkal összhangban, 2020. március 16-tól az Országos Orvosi Ügyelet Nonprofit Kft. részéről az alábbi változásokat vezetik be:
Az alapellátásban és a szakellátásokban tervezett egészségügyi ellátásra csak sürgős szükség miatt (életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése miatt) kerülhet sor.
Az egészségügyi ellátórendszer fenntarthatósága érdekében az orvosi ügyeleteken a valóban sürgős esetek kerülnek ellátásra.
A továbbfertőzés lehetőségének lekorlátozása érdekében az orvosi ügyeletet ellátó közreműködők:
- az épületeik ajtaját zárva tartják;

- minden ambuláns ellátásra jelentkező beteg a kitett tájékoztató táblán lévő telefonszámot hívhatja, és azon keresztül mondhatja el panaszait;

- a felsorolt panaszok alapján az orvos dönt, hogy sürgős ellátási esetről van-e szó. Amennyiben valóban sürgős szükség miatt jelent meg a beteg az ügyeleten, az ellátás megtörténik. Amennyiben nem sürgős szükség miatt jelent meg, tanácsadást követően otthonába visszairányítják.

A meghozott szigorú intézkedések mindaddig érvényesek, míg az Emberi Erőforrások Minisztériuma erről másképp nem rendelkezik.


2020. március 17.


[ 2020.03.17. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-