nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Sport hírek / Új pályán a Sirály Kupa oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Új pályán a Sirály Kupa
Ez volt a hatodik alkalom, hogy a vízi szezon vége felé a Lábatlani Sirály Kupát megrendeztük a térség egyesületeinek
Mindig bajban vagyok, hogy hányadszor rendezzük ezt a versenyt, a Lábatlani Sirály Kupát a térség egyesületeinek, de még némi utána számolással kijön. Mivel a tavalyi elmaradt a Duna áradása miatt ez volt a hatodik alkalom, hogy a vízi szezon vége felé a térség csapatait, sportbéli barátainkat végre mi kényeztethetjük. Mi is körbejárunk többségüknél, van aki zsíros kenyér reggelivel vár, van aki mással, de a legtaktikusabb az Oroszlány csapata a Vért SE, akik évről évre lángost sütnek, finom, forró, olajtól tocsogó - még másnap éjjel is bilagitról álmodok- így a gyerekek ereje a kajakokban gyakran inkább fordítódik az emésztésre, mint az evezésre. Eddig a mi speckó helyi kínálatunk a kemencés lepény volt, de sajnos az egyik hirtelen jött árvízi kiköltözésnél az addig oly hasznos kemence az utánfutó széléről hanyatt vágta magát, és mivel dög nehéz a drága, rögtön beszakadt, porjaira hullt a háta. Hát így maradt idénre a kakaós csiga.
Minden évben próbálunk valamit javítani az előkészítésen, a verseny szervezésén, de idén is bebizonyosodott, hogy a legfőbb szervező az időjárás felelős. Ez alkalommal nagyon kegyes volt hozzánk, a már szokásos szél sem támadt fel, így a napsütés mellett a vízfelület is szinte ideális volt. A magas vízállás miatt a kajakokba ütköző vagy éppen felakadó uszadékfa elég lett volna egy kisebb lakás téli tüzelésére, de sebaj. Egyenlő pályán egyenlő esélyek. A vendég csapatok nagyon lelkesek voltak, a nyergesi Zoltek SE és az oroszlányiak mellett eljött az Esztergomi Hajós Egylet színe-java, eljöttek a hihetetlenül erős Nagymarosi Kajak Egyesület harcosai, sőt, vendégünk volt MOGAAC csapata, akik Mosonmagyaróvárról érkeztek. Összesen 210-en álltak rajthoz a versenyszámokban, így volt olyan futam, amiben nem várt tumultus alakult ki. Féltünk az új kikötő miatt bonyolultabbá vált pályától, de csak a mi egyik kislányunk akart a citromsárga helyett a jóval közelebbi narancssárga bójánál fordulni, így maradva le a dobogó tetejéről. A kis Sirályok ügyesen szerepeltek hazai pályán, a legeredményesebb Schrenk Máté volt, aki nyakába az aranyérme mellé egy bronzot is akaszthatott, őt követte Ambrus Judit, aki egy ezüstöt párosított bronzzal. Ezüstérmet szerzett Acél Dorina és Pályi Lili is, a megannyi bronzérmesnek és a váltók sikeres helyezettjeinek felsorolása már nagyon nehezen menne, így nekik csakúgy, mint a többi dobogósnak nagy büszkeséggel ez úton is gratulálok! A 25 futamban összesen 144 érmet osztottunk ki, ezeket Czermann János süttői és Dinnyés István lábatlani polgármester mellett Kapu Tamás, aki főmunkatárs a Nemzeti Közlekedési Hatóság Hajózási Főosztályán és Weisz Róbert Magyar Kajak-Kenu Szövetség szakág vezetője segítségével akasztgatták a legeredményesebb gyerekek nyakába. A csapatok versenyében a legtöbb versenyzővel érkező Zoltek vitte el a pálmát, a dobogót igen gyakran teljes egészében bérelő Nagymaros a második lett, a harmadiknak járó legkisebb kupát a házigazda Sirályok edzője Schrenkné Simon Ildikó vehette át.
Remekül sikerült meglepetés volt a csapatok kisgyerekei számára, hogy béreltünk egy ugrálóvárat, amit először nem is mertek birtokba venni, kénytelen voltam a mikrofonba kiáltani, hogy ez bizony őket várja természetesen ingyen. Csak úgy rohantak az ostromlók.
A Lábatlani Sirályok egyesületi sátra mellett a gulyás ebédet mindannyiunk nagy örömére idén is Garai Zsolt és csapata főzte - áldassék a kezük – Zsolt igazán megérdemelten vehette át érte a különdíjként megítélt aranyérmet.
Minden résztvevő és néző nevében köszönöm minden segítő közreműködését, aki dolgozott a rendezvény sikeréért, akár az előkészületek során, akár a verseny napján!
Reméljük, hogy jövőre legalább ilyen jó időben, és ilyen jó hangulatban kajakozhatunk Lábatlan partjainál, de még idén hátra van két versenyünk, így ne felejtsétek:


Hajrá Sirályok!

Baráti üdvözlettel
Sujbert Levente

[ 2014.09.29. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-