nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Új városi térfigyelő rendszer oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Új városi térfigyelő rendszer
Az újonnan kiépített rendszer a kor igényeinek megfelelő, jó minőségű képet szolgáltat, éjszakai felvételek készítésére is alkalmas.

Új térfigyelő kamerarendszer valósult meg Lábatlanon. 2011. július 6-tól városunk frekventált –rendőrséggel előzetesen egyeztetett - részein történik a képrögzítés. Lábatlan Város Közösségi Céljaiért Alapítvány kivitelezésében megvalósult, öt kamerából álló rendszer célja a nagy forgalmat lebonyolító csomópontok, oktatási intézmények és egyéb belterületek zártláncú megfigyelése a bűnmegelőzés, a vagyonvédelem, illetve a bűnesetek utólagos felderítésének segítése céljából.


Mint ismeretes az Esztergomi Többcélú Kistérségi Társulás beruházásában már két év óta működik kamera a Rákóczi F. úton. Az újonnan kiépített rendszer a kor igényeinek megfelelő, jó minőségű képet szolgáltat, éjszakai felvételek készítésére is alkalmas és a lényegesen jobb hatásfokkal alkalmas az esetleges bűnesetek felderítésére. Az új struktúra telepítése során a régi kamera is áthelyezésre került, így a forgalmas területen az új, az egyéb szempontból lényeges szakaszokon a régi kamera dolgozik számos szempontból átgondolt, komplex rendszer keretében, mely további források esetén hatékonyan bővíthető.


A rendszer által rögzített felvétel egy hónapig elérhető, ezt követően törlésre kerül. A rögzített felvétel kizárólag rendőrségi megkeresésre szolgáltatható ki, ugyanakkor az egységek által szolgáltatott kép –megfelelő jogosultságok birtokában- a rendőrségen valós időben is látható.
A térfigyelő kamerarendszer kiépítésének lehetőségét a Forest Papír Kft. célzott támogatása tette lehetővé, a rendszer fenntartását az önkormányzat végzi. A rendszer iránti igényt jelzi, hogy a működés első hetében már két megkeresés is érkezett az önkormányzathoz.


[ 2011.07.19. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek