nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Új városközpont Tatabányán oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Új városközpont Tatabányán
A tervek szerint kellemes, virágos környezetben éttermek, kávéházak nyílhatnak a tatabányai Fő téren és környékén.

Otthonos városközpontot terveznek Tatabányán

A tervek szerint kellemes, virágos környezetben éttermek, kávéházak nyílhatnak a tatabányai Fő téren és környékén. Közel másfél milliárd forintból újítanák meg a városközpontot, melynek kialakításához egymilliárdot az Európai Unió pályázata biztosít. A városközpont felújítását az önkormányzat összevonta az egymilliárdos Agóra-programmal, amely A Közművelődés Házát és környékét érinti. Így a polgármesteri hivataltól a Szent Borbála térig terjedően együttesen valósulhatnak meg az építészeti rehabilitációs elképzelések.

A városfejlesztési stratégia készítése alkalmával készült kutatásokból kiderült, hogy a tatabányai polgárok túlnyomó többsége olyan városközpontot szeretne, ahová szívesen jönne sétálni, beszélgetni, kávézni, vacsorázni, vagy egyszerűen csak találkozni egymással. Ezért az önkormányzat azon dolgozik, hogy "élővé" tegye a Fő teret, hogy a városközpontba látogatók ne csak átsiessenek a területen. A cél az, hogy a tatabányaiak végre otthon érezzék magukat a megújult, virágos városközpontban. A program eredményeként bővülnek a vásárlási, kikapcsolódási lehetőségek.

Az Árpád Hotel mellett közel 50 férőhelyes mélygarázs létesül, felette pedig étterem és üzletek, a Centrum Áruház előtti teret úgy alakítják ki, hogy alkalmas legyen, például adventi vásár megtartására. A polgármesteri hivatal jelenlegi tanácstermét lebontják, a helyén létrejövő új épületben a térre nyitott kávézót vagy éttermet alakítanak ki, a tanácsterem pedig az első emeletre kerül majd. Az Életfa szobor környezetét a diákok, nyugdíjasok számára alkalmas pihenőtérré alakítják át.

A Szent Borbála téren a zeneiskola növendékei számára akusztikus koncertekhez alkalmas zenepavilont építenek, míg az épületek előtt virágokat, fákat, cserjéket ültetnek, az elhasznált burkolatokat lecserélik új térkövekre. A fórum résztvevői ezután elmondták észrevételeiket, javaslataikat.


Kép: Maráz Péter építész tervezte /Centrum előtti tér/

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2010.01.19. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-