nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Újabb razzia oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Újabb razzia
Elsősorban az ittas és drogos sofőröket akarják kiszűrni abban a kétnapos razziában, amely csütörtökön kezdődik itthon.
Újabb nagyszabású razzia az utakon Elsősorban az ittas és drogos sofőröket akarják kiszűrni abban a kétnapos razziában, amely csütörtökön kezdődik itthon. Nemzetközi akcióról van szó, tehát nagyjából egy időben az Unió más országaiban is hasonló ellenőrzéseket tartanak. Csütörtökön és pénteken napi 8-8 órában ellenőriznek majd a rendőrök országszerte az utakon: az elsődleges cél az ittas és drogos sofőrök kiszűrése. Leginkább lakott területeken állítják meg az autósokat, ott ahol a legvalószínűbb, hogy szabályszegőkkel találkoznak.

Itthon évek óta sok baleset történik az alkohol miatt. Idén eddig az összes karambol 11,6 százalékát okozták az ittas sofőrök. Bencze József országos rendőrfőkapitány szerdán a témában rendezett konferencia közben azt mondta: cél, hogy ezt az arányt körülbelül a felére csökkentsék.

Az akciót a TISPOL, azaz az Unió közlekedésrendészeti szerveit tömörítő szervezet rendezi. Évente általában 8 hasonló, nagyszabású ellenőrzést tartanak, egyebek mellett a gyorshajtást, a biztonsági övek használatát, az ittas vezetést, valamint a teher- és személyfuvarozókat vizsgálják. Forrás: www.kekduna.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=122228
[ 2008.12.11. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-