nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Újból beomolhat a bánya a szakemberek szerint oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Újból beomolhat a bánya a szakemberek szerint
A geológusok vizsgálódnak a Holcim Hungária Zrt. lábatlani cementgyárának mészkövet adó Bersek-bányában, ahol beomlott a partfal.

A cementgyár termelése egyelőre nincs veszélyben.

Mint megírtuk, a Holcim Hungária Zrt. lábatlani cementgyárának mészkövet adó Bersek-bányában a sok esőtől fellazult a talaj, partfal omlott le. A szakemberek első véleménye szerint újabb omlások is bekövetkezhetnek, a terület életveszélyes.

– A bányában most először fordult elő földcsuszamlás a hosszú esőzések következtében. A helyreállítással kapcsolatban egyelőre nem tudunk részletes adatokkal szolgálni, mert további geológiai vizsgálatok vannak folyamatban – mondta el érdeklődésünkre Chris Nilsen gyárigazgató, majd megtudtuk tőle azt is, hogy a cementgyár termelése egyelőre nincs veszélyben, a meglevő készleteiket használják fel.

Dolgoznak a helyreállítás előkészítésén. A bányaterületen belül a veszélyes szakaszhoz vezető utakat lezárták, a szakhatóságokat, a környező települések önkormányzatait, illetve a lakosságot tájékoztatták a történtekről, illetve a veszélyről.

Fenyvesi Károly

Forrás: www.kemma.hu


[ 2010.06.21. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-