nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Újra lehet kamattámogatott lakáshitel oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Újra lehet kamattámogatott lakáshitel
Újra lehet kamattámogatott lakáshitel. Ez az egyik elképzelés, amellyel közvetve segítenék a bajba jutott lakáshiteleseket.

A bankszövetség szerint sokak problémája megoldódna, ha jó áron adhatnák el a jelzáloggal terhelt lakásukat. Azok kapnának kedvezményes hitelt, akik bajba jutott adós ingatlanát vásárolják meg, valós piaci áron. Minden hónapban 5-6 ezerrel nő a reménytelen helyzetű családok száma, a kilakoltatási moratórium többszöri hosszabbítás után július elsején jár le.

Gyuris Dániel, a Magyar Bankszövetség elnökségi tagja azt mondta, hogy a támogatott hitelnek egy nagyon szűk körre kell, hogy kiterjedjen, és alapvetően az együttműködő ügyfélkör helyzetének megoldását kell, hogy szolgálja.

Aki viszont nem működik együtt a bankkal, az tényleg az utcára kerülhet. Minden hónapban 5-6 ezerrel nő a reménytelen helyzetű családok száma - ez derül ki a bankszövetség adataiból. A megoldás szerintük éppen ezért sürgős. A kilakoltatási moratórium többszöri hosszabbítás után július elsején jár le.

A kormány és a bankszövetség együtt készít a bajba jutott lakáshitelesek megmentésére. 105 ezer család lakását ugyanis azonnal el lehetne emiatt venni, ha nem védené őket a kilakoltatási moratórium. Viszont maximum tízezer családra vár kilakoltatás. Azokat költöztetik majd ki,akik nem hajlandóak együttműködni sem a bankkal, sem az önkormányzattal. Várhatóan másik tízezer család ott maradhat a lakásában, akkor is, ha nem tudják fizetni a részleteket. Nekik majd bérelniük kell a lakást, valószínűleg az önkormányzattól. Ennek a plusz költségeit várhatóan az állam fizeti. A maradék, várhatóan 85 ezer szerződést pedig módosítják. A bank új ajánlatot tesz majd.

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2011.03.29. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-