nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Ünnepekre oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Ünnepekre
A polgári év vége felé röviden visszatekintünk, és megköszönjük a Mennyei Atyának sok szépet, jót, de a nehézségeket is, melyekben részünk volt.

+!

Kedves Olvasók!

A polgári év vége felé röviden visszatekintünk, és megköszönjük a Mennyei Atyának sok szépet, jót, de a nehézségeket is, melyekben részünk volt.
Bár a plébánia világhálós naplójából folyamatosan tájékozódhatunk, néhány eseményt szeretnék kiemelni.
Januártól egyszerűsítettünk, és a Szentmisék mellett havonta két alkalommal vártam a testvéreket felnőtt katekézisre, beszélgetésre. A nyári időben sem szüneteltek ezek az alkalmak, és ez igen örömteli dolog, hiszen jelzi, hogy igénylik a testvérek a hitismeretekben való elmélyülést. Emellett továbbra is havonta gyűjtöttük az imaszándékokat, melyekre a Nagy Szent Gergely imaszövetség tagjai, és reményem szerint sokan mások is imádkoznak. Ezeket a hirdetések mellett a világhálós naplóban is közzéteszem.
Tavasszal elkezdtünk készülni a nyári táborra. Köszönet sok szervező munkáért, illetve a munkájukat, szabadságukat ideáldozó felnőttek készségéért. Emellett négy alkalommal tartottunk – felváltva a két plébánián – nyári hittanos napokat.
Az egy esztendeig gondjaimra bízott Sárisáp augusztusban önálló lelkipásztort kapott, és ez megkönnyítette a munkámat. Az átmeneti időszakban ( és betegségem alatt is ) sok megértést, türelmet és támogatást kaptam, amiért ezúttal is köszönetet mondok.
A nyár sok öröme, - különösen Paralimpikonjaink és Olimpikonjaink szép példája és küzdelme -, valamint terveink ismeretében újult erővel kezdtük az őszi időszakot.
Szeptemberben könnyebb volt a hittanórákat is beosztani. Mindazonáltal visszafogott volt a jelentkezés szeptemberben, ugyanakkor idén nyugodtabbaknak tűnnek a gyerekek. Külön dicséret illeti a református hittanversenybe bekapcsolódó katolikus hittanosainkat, akik szép eredményt értek el, és úgy gondolom, az ökumené ( a különböző keresztény felekezetek közötti egységtörekvés ) szép példáját valósították meg.
Idén tavasszal és ősszel is voltunk Nagymaroson az ifjúsági találkozón, és egy busznyi zarándok indult Székesfehérvárra, hogy ezzel csatlakozzunk Szentatyánkhoz, valamint a megnyitott 'Hit éve' programjához.
Nagy köszönetet mondok a munkatársakért, akik ebben az esztendőben is segítették Isten Országának terjedését, fizikai munkájukkal, a Szeretetszolgálatban való munkálkodásukkal, a közösségi alkalmak szervezésével, adományaikkal. Isten áldása legyen életükön!
Országunk – és Európa jövőjét – festi meg az a tény, hogy a városban 5 keresztelőre 24 temetés jutott. Az elhunytak közül csak öten részesültek szentségekben. Ez utóbbi azért fontos, mert a beteg ember sincs elzárva a közösségtől. Ahol jelzik, szívesen meglátogatom a beteget, ha állapota miatt nem tud eljönni a templomba. Figyeljünk oda erre is. Örök hűséget pedig 1 pár esküdött egymásnak. Nos, érdemes elgondolkodni... Örvendetes azonban, hogy itt is készül két felnőtt testvérünk a beavató szentségek vételére.
Mindezek mellett öröm, hogy megújulhatott kis templomunk, a Szent István templom 7 ablaka. Így jobb hőszigeteléssel tudjuk a templomot fűteni. Köszönet az anyagi áldozatokért, és a beépítésben, illetve a takarításban segédkezők buzgóságáért!

Az ünnepi Szentmisék rendjében eltérés van a megszokott rendtől. Az alábbi táblázat mutatja a tervet.

Események–2012. december 10.– január 06.

A táblázat letölthető formában

Adventben Piszkén (a plébániatemplomban) vasárnaponként a Szentmise után, Lábatlanon (a Szent István templomban) péntekenként az esti Szentmise előtt gyónási lehetőség van. Keddenként reggel 6 órakor hajnali Szentmisét mondunk a plébániatemplomban. Fontos, hogy az Ünnepek alatt Piszkén nem 3/4 10-kor, hanem 3/4 11 órakor kezdődnek a Szentmisék! Karácsony másnapján megáldom az új borokat, és a Szentmise után Szeretetvendégségre hívom a testvéreket a plébániára.
Szentcsalád vasárnapján pedig a családokat áldom meg a Szentmise keretében.

Adventi lelki készületünkhöz segítséget jelent a mellékelt lelki-adventi útmutató, melyet használjunk lelki egészséggel!

Urunk születése hozza meg, illetve őrizze mindannyiuk békéjét!

Tóth Bertalan plébános, Süttő, Piszke és Lábatlan szolgálatában

Távbeszélő/távmásolat: +36 33 474 389,
villámlevél: szentlipot@gmail.com

Plébániáink Naplója: http://szentlipot.blogspot.com
Plébániáink naptára:
http://www.google.com/calendar/embed?src=szentlipot%40gmail.com&ctz=Europe/Budapest


[ 2012.12.10. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-