nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Út, járda, parkoló felújítás oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Út, járda, parkoló felújítás
A település Önkormányzata látva a helyi közutak évről-évre romló állapotát és a sajnálatosan elmaradó helyi közutak fejlesztését támogató pályázati kiírásokat...

FELÚJÍTÁS … FELÚJÍTÁS … FELÚJÍTÁS

Lábatlan Város Önkormányzat 2016. évi költségvetésében forrásokat különített el a Dózsa György út menti járda Piszkei temető és Dózsa György út 6. szám alatti ingatlan közötti szakaszának és a Munkácsy Mihály utca felújítására valamint a Zengő Óvoda Micimackó telephely Honvéd utcai bejáratánál parkoló kialakítására. A munkák kivitelezése a nyáron megtörtént.

A település Önkormányzata látva a helyi közutak évről-évre romló állapotát és a sajnálatosan elmaradó helyi közutak fejlesztését támogató pályázati kiírásokat, azt a célt tűzte maga elé, hogy 2016-tól minden évi költségvetés összeállításakor egy-egy utca felújításához szükséges forrást biztosítja. Így kerülhetett sor az idei évben a Munkácsy Mihály utca felújítására, melynek során az utca járható szegélyt és új aszfaltburkolatot kapott. Átépítésre került a csapadékvíz elvezetésre szolgáló rácsos folyóka és termőföld beterítéssel a csatlakozó felületek tereprendezése is megtörtént.

Dózsa György út menti járda Piszkei temető és Dózsa György út 6. szám alatti ingatlan közötti szakaszának elhasználódott, néhol széttöredezett beton járófelülete, a temető melletti szakaszon a kiemelt szegély nem megfelelő magassága nap mint nap balesetveszélynek tette ki az járókelőket. Mindezek ismeretében határozta el a település képviselő-testülete a járda felújítását, melynek érdekében 2015-ben és 2016-ban is pályázatot nyújtott be. Sajnos ezek a pályázatok nem nyertek támogatást. A képviselő-testület a járda felújítás költségeinek fedezetét 2016. évi költségvetésében biztosította, így a támogatás elmaradása ellenére sor kerülhet a munkák kivitelezésére.

A Zengő Óvoda Micimackó telephelyének Honvéd utcai bejáratánál évek óta gondot jelentett, hogy az intézményhez gépkocsival érkezők számára nem állt rendelkezésre kiépített parkolóhely. A térburkolattal ellátott parkoló a rendezett utcakép megteremtése mellett az autóval történő parkolás színvonalának emeléséhez járul hozzá.

[ 2016.08.17. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-