nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Utolsó figyelmeztetés a bírság előtt! oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Utolsó figyelmeztetés a bírság előtt!
A kóbor kutyák nagy része rendelkezik gazdával és otthonnal, azonban az udvarokból szabadon kijárnak és falkába verődve járják az utcákat.

Tisztelt Lábatlani Lakosok!

Jelentős bírságra számíthatnak azok a kutya tulajdonosok, akik nem gondoskodnak arról, hogy kutyáik ne juthassanak felügyelet nélkül közterületre.

A településen folyamatos problémát jelentenek a kóbor kutyák, illetve a velük járó riadalom, jogos félelem.
A kóbor kutyák nagy része rendelkezik gazdával és otthonnal, azonban az udvarokból szabadon kijutnak és falkába verődve járják az utcákat.
Mindenki, aki kutyát tart otthon kötelessége gondoskodni arról, hogy kutyája ne mehessen ki a közterületre felügyelet nélkül, és ne jelentsen veszélyt senkire!

Tisztelt kutya-gazdák!
Ezúton kérem Önöket, hogy felügyeletük alatt álló kutyáik zárt területen tartásáról gondoskodjanak, ne engedjék őket szabadon kóborolni!
Győződjenek meg arról, hogy az ingatlanuk kerítésén nem tud átmászni sehol, ha szükséges, kössék meg a kutyájukat, ennek hiányában a gyepmester a kóbor kutyákkal együtt elszállítja.
Együttműködésüket köszönjük:

Lábatlan Város Önkormányzata
Trinácz Gábor Körzeti megbízott


218/1999. (XII. 28.) Korm. rendelet az egyes szabálysértésekről:
Veszélyeztetés kutyával
3. § (1) Aki a felügyelete alatt álló kutyát
a) a település belterületén felügyelet nélkül bocsátja közterületre, illetőleg kóborolni hagyja,
b) természeti vagy védett természeti területen, illetőleg vadászterületen - a vadászkutya kivételével - póráz nélkül elengedi vagy kóborolni hagyja,
c) szájkosár és póráz nélkül közforgalmú közlekedési eszközön - vakvezető, illetve mozgáskorlátozottakat segítő kutya kivételével - szállítja,
d) élelmiszer-elárusító üzletbe, közfürdő területére vagy játszótérre - vakvezető, illetve mozgáskorlátozottakat segítő kutya kivételével - beenged, illetőleg bevisz,
e) aki harapós kutyáját nem zárt helyen tartja, vagy nem helyez el a ház (lakás) bejáratán a harapós kutyára utaló megfelelő figyelmeztető táblát,
harmincezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
(2) Aki az (1) bekezdésben meghatározott magatartással másnak nyolc napon belül gyógyuló sérülését okozza,
ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
(3) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt a helyi önkormányzat képviselő-testülete hivatalának erre felhatalmazott ügyintézője, a közterület-felügyelő, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (a továbbiakban: ÁNTSZ) regionális vagy kistérségi intézet erre felhatalmazott ügyintézője, valamint a természeti és védett természeti területen természetvédelmi őr, helyi jelentőségű védett természeti területen az önkormányzati természetvédelmi őr helyszíni bírságot szabhat ki.

[ 2011.05.12. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-