nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Valami új kezdete oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Valami új kezdete
2014. szeptember 22-én kezdetét vette a településközpontban található, mára inkább tájsebnek, mint közintézménynek nevezhető Művelődési Ház bontása.

Az épület 1961-ben a környező üzemek és a település lakosságának társadalmi munkájával épült fel. A Rákóczi Ferenc Művelődési Ház nevet kapta és, mint mozi és kulturális célokat szolgáló intézmény működött. 1992-ben az Önkormányzat vállalkozónak adta át a hasznosítását, aki átalakítását követően szórakozóhelyként működtette. 2000 novemberében a képviselő-testület azt a döntést hozta, hogy az épület ismét kulturális feladatokat lásson el, minek keretében a fiókkönyvtár és teleház volt elérhető benne, valamint civil szervezetek működésének adott helyet. A 2003-ban elkészült Gerenday Közösségi Ház fokozatosan átvette a kulturális feladatait.

Az épület hasznosítását célzó kezdeményezések közül a legjelentősebb az Önkormányzat által 2002-ben benyújtott PHARE pályázat volt, mely Kulturális és Idegenforgalmi Centrum kialakítását tűzte célul, ám ez a pályázat sajnos nem nyert támogatást.

Az épület állaga az évek alatt egyre romlott. Felújítására újabb pályázati lehetőség sem mutatkozott, fenntartása pedig jelentős költséget jelentett az Önkormányzat számára ezért 2009-ben végleg bezárásra került. 2013-ra világossá vált, hogy az épület bontása elkerülhetetlen.2014-ben a bontásra kiírt pályázatot az Árkádok Kft nyerte, melynek megvalósítása a napokban zajlik. Az összedőlés előtt álló épület helyére a Holcim egy emlékházat épít a saját költségén, amelyben a cementgyártásról szóló és egy helytörténeti kiállítást helyezünk el. Az épület tervezése folyik, jövő évben megépül, és ha elkészül városunk egyik ékköve lesz.


[ 2014.10.07. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-