nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Változások a hulladékszállításban oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Változások a hulladékszállításban
A nyergesújfalui hulladéklerakó 2008. december 31-én bezárja kapuit, ennek következtében jelentős változások várhatók a lakossági hulladékszállítás rendszerében. Növekvő díjak.

Bizonyára többen hallottak már arról, hogy a nyergesújfalui hulladéklerakó 2008. december 31-én bezárja kapuit ennek következtében jelentős változások várhatóak, melyek részletei egyenlőre nem tisztázottak.


Ami biztos: 2009.01.01-től a településen termelt lakossági kommunális hulladékot az AVE Zrt. tatabányai szemétlerakó telepén fogják elhelyezni, így a szemetet Nyergesújfalu helyett Tatabányára kell majd szállítani, ezért a díjak az éves inflációkövető áremelésen túl fognak növekedni.
A változások előkészítése kapcsán folytatott levelezésből egyértelműen kitűnik, hogy az AVE Zrt. fontos célnak tekinti, hogy a megnövekvő díjak mellett ne szenvedjen csorbát a lakosság által megszokott rendszer, valamint a kedvezmények igénybevétele.
Jelenleg tárgyalások folynak az AVE Zrt. és az általa ellátott 6 település vezetői között. Amint a változások részletei konkréttá válnak a lakosságot természetesen értesíteni fogjuk.

Jelen állapot szerint a következő évtől kezdődően a tatabányai lerakóra vonatkozó regionális szabályokat azonosan kell alkalmazni minden – a szolgáltatást igénybevevő – településen. Ezért a már megszokott évi 2000 kg építési törmelék/háztartás térítésmentes elhelyezése a szeméttelepen feltehetően módosul. 2009.01.01-től a térítésmentes elhelyezés szabályai változnak, háztartásonként évente egyszer 200 kg háztartási, nem veszélyes hulladék elhelyezésére lesznek jogosultak azon ingatlantulajdonosok, akik az AVE Zrt-vel érvényes hulladékszállítási szerződéses viszonyban vannak. Ennek tudatában kérünk minden kedves lakót, aki a 2000 kg építési törmelék térítésmentes elhelyezést szeretné igénybevenni még az idei évben jelenjen meg emiatt a hivatalban, mert a jövő évtől kezdődően nem áll módunkban ilyen igazolást kiadni, valamint az idei évben kiadott igazolásokat december 31-ig fel kell használni, mert a tatabányai lerakó az idei hulladékjegyeket januártól nem fogja elfogadni.
Sok a szemét.
A jövő évi áremelések nagyban érintik majd a konténerürítési díjakat, így településünk néhány utcájában (Ságvári u., Szabadság u., Templomalja u., Balassi u.) elhelyezett konténerek, – melyek a terepviszonyok és az utcák keskenysége miatt nem megoldható szemétszállítás miatt kerültek kihelyezésre – várhatóan januártól megszűnnek és az ezen utcákban lakók a zsákos hulladékszállítást vehetik majd igénybe. A lakosok a szerződésükben szereplő mennyiségnek megfelelően zsákot kapnak, díjfizetésük pedig a jelenlegi kukás rendszerhez igazodik. Az évi 52 db zsákot nem kell kifizetni, csupán a normál szállítási költség kerül kiszámlázásra. Az ürítési napon az utca végére kell kihelyezni az AVE Zrt. emblémás zsákokat, melyek elszállításra kerülnek.

Ismét hangsúlyoznám az egyeztető tárgyalások még folyamatban vannak, pontos és biztos információ még nem született a változásokat illetően, így kérjük türelmüket, és azt hogy a saját tájékozottságuk érdekében fokozott figyelemmel kísérjék a helyi médiákat, ahol minden fontos tudnivalót közzéteszünk.

Polgármesteri Hivatal


[ 2008.10.28. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-