nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Oktatási hírek / Vándortarisznyások a Kőrösi iskolában oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Vándortarisznyások a Kőrösi iskolában
Lábatlani csapat nyerte meg az ötödik alkalommal megrendezett Vándortarisznya nevű európai uniós vetélkedőt Tatabányán.
A lábatlani Arany János Iskola diákjai győztek a megyei Vándortarisznya Európai Uniós vetélkedőn. A versenyre 24 csapat nevezett be, de a döntőbe csak 12 jutott be. A 7-8. osztályos gyerekeknek az Európai Unió történelmével, földrajzával és kultúrájával kapcsolatos feladatokat kellett megoldaniuk a tatabányai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában. A döntősöket Schmidt Csaba polgármester köszöntötte, aki kiemelte, hogy az Európai Unió sikeréhez a fiatalok tudására is szükség van.


A megnyitón felléptek a házigazda Kőrösi iskola negyedik osztályos tanulói, akik versekkel és énekekkel oldották a versenyzőkben lévő feszültséget. A vetélkedőre 24 négyfős csapat nevezett, a két levelezős fordulót követően a legjobbak kerültek be a döntőbe. Idén is a tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskolából jelentkeztek a legtöbben.

A 7-8. osztályos tanulóknak az Európai Unióval kapcsolatos feladatokat kellett megoldaniuk, melyek több témakört is érintettek (például a történelmet, a földrajzot és a kultúrát). A vetélkedőt a lábatlani Arany János Általános és Művészeti Iskola „Európa csillagai II.” csapata nyerte. Holtverseny alakult ki két tatabányai iskola között, így a Kodályos „Együtt egymásért az EU-ban” csapat valamint a Dózsából érkező „Európa kalandorai” gárda egyaránt a második helynek örülhetett. A dobogó harmadik fokára a lábatlani „Feltörekvő kiscsillagok” nevű formáció állhatott fel. Különdíjat kapott a „Most mi vagyunk soron!” a kerékteleki Gárdonyi Géza Általános Iskolából.

Forrás: www.kekduna.hu

A felhasznált kép a www.komarominyomda.hu oldalról származik.


[ 2011.05.13. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-