nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Várható adó-, és szociális változások oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Várható adó-, és szociális változások
Nem reform és nem is megszorítás, hanem egy, a gazdasági válság és a konvergenciaprogram szülte kényszerlépésről van szó.
A hétfőn bejelentett csomag legfontosabb elemei az áfa-emelés, járulékcsökkentés, sávhatár és adókulcs változások a jövedelem adónál, a 4 százalékos különadó eltörlése, adóztatott családi pótlék, a foglalkoztatottság emelése és euró 3-4 éven belül. A kormány reformként, az ellenzék megszorításként beszél a csomagról. Elemzők szerint azonban nem reform és nem is megszorítás, hanem egy, a gazdasági válság és a konvergenciaprogram szülte kényszerlépésről van szó.

Szakértők szerint a versenyképesség megtartása a cél, a konvergenciaprogram ugyanis infláció- és deficitcsökkenést ír elő, ezek nélkül nem lehet eurónk. A programmal az adóterhek összességében nem csökkennek. Aki minimálbért keres, 800 forintot veszít havonta az áfán, viszont ugyanannyit nyer a személyi jövedelemadóval. Az élőmunka terheinek csökkentésével megmaradhatnak a munkahelyek, ezzel mindenki jól járna. A kétlépcsős váltás adminisztrációs szempontból bonyolultabb lesz, könnyebben beszedhetőek lesznek azonban az adók.

Kényszerlépésnek nevezte a várható adó-, és szociális változásokat az egyik elemzőcég munkatársa. Szakértők szerint az irány viszont jó, mert a csökkenő munkaterhekkel megmaradhatnak az állások. A programmal az adóterhek összességében nem csökkennek. havi 800 forintot veszítenek az áfán azok, akik minimálbérből élnek, igaz, ugyanannyit nyernek a személyi jövedelemadóval.

Forrás: www.kekduna.hu


[ 2009.02.17. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek