nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Városi Napok-2009. oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Városi Napok-2009.
Képes összefoglaló a 2009. évi Lábatlani Városi Napok rendezvénysorozatról.
A 2009-es Városi Napok nulladik rendezvénye volt szeptember 20-án a Lábatlan Judo Kupa. A verseny idén is sikeresen lezajlott, voltak súlycsoportok ahol nagyon jó színvonalú mérkőzések voltak. Egy pozsonyi klub tette nemzetközivé a versenyt. Az egyéni eredményekből számolt kupát a Lábatlan csapata nyerte.
24-én, csütörtökön a Gerenday Közösségi Ház múltjáról és jelenéről tartott előadások bevezetőjében Török István polgármester nyitotta meg hivatalosan a négy napos rendezvénysorozatot. Az előadók színvonalas, érdekes előadását Lukácsy András, a Gerenday család életét bemutató most készülő családregényéből felolvasott részlete tette még izgalmasabbá.
A pénteki nap programja a II. Lábatlani Mini Maratonnal kezdődött, melyen 133 induló volt az ovistól egészen a felnőtt korosztályig, köztük nyergesi, táti, süttői futók is. A legfiatalabbak 450 métert teljesítettek a Gerenday-kerten belül. A nagyobbak a felnőttekkel, családokkal együtt – már a város meredekebb részeit is érintve- háromezer métert tettek meg. A leggyorsabb Teiter Dávid, az Arany János iskola tanulója lett.
17 órakor került megnyitásra a Gerenday Házban a lábatlani amatőr alkotók munkáiból összeállított tárlat. Az ötödik éve megrendezett kiállítás munkái egyre szebbek, színvonalasabbak, alkotóik az évek folyamán egyre profibakká válnak. Az idei tárlat alkotói: Albert Eszter, Bálint Sándor, Bánkuti Endre, Endrédi Krisztina, Endrédi Zoltán, Gerecsei Zoltán, Hegyesi Károly, Istók Bernadett, Kovács Krisztián, Németh Éva, Ollé Csabáné, Richterné Lupkovics Andrea, Schmidt-Kovács Judit, Vass Gyula.
A borsétányon kedves lábatlani borászaink kínálták most is frissen készült és óboraik színe-javát, mellé a Hölgyek Lábatlanért Klub tagjai kínálták a különféle ízesítésű pogácsákat. A színpadon fergeteges harmónika játékkal szórakoztatta a szépszámú közönséget a Harmonicum zenekar, majd a nap a rendezvénysátorban retro partival zárult.
Szombaton délelőtt három helyszínen folytatódtak a programok. A Gerenday-kertben 10 órakor az V. Lábatlan Város Vándorkupa Történelmi Íjászverseny vette kezdetét, melyen az ország különböző területéről érkező csaptok vettek részt 91 fővel. Idén a vándorkupát Gombocz András budapesti versenyző vitte el.
A Sportpályán a Városi Kispályás Felnőtt Labdarugó Kupán 9 csapat mérkőzött egymással. Legeredményesebb a Gubody Balázs vezette H1N1 csata lett, második a Dübörgők, harmadik pedig a Forest Papír Zrt. gárdája lett.
A Duna-parton a városrészek vetélkedője zajlott. A hat 10 tagú csapat elméleti és vízhez kötődő gyakorlati feladatokat hajtott végre. Első helyezett a Dinnyés István vezette Pumukli lett a Holcim és a Sirályok csapata előtt.

Délután indult a Nyugdíjas Hagyományőrző Klub szervezésében és vezetésével a szüreti felvonulás, mely az utóbbi évek legsikeresebb és legszebb felvonulása volt. A menetben a lovaskocsikon kívül 9 lovas színesítette a felvonulást. A Hősök terén, a Zalka ltp-en, a Piszkei ltp-en és a művelődési háznál a klub tagjai és a Szivárvány Tánccsoport kis műsorral szórakoztatta az őket fogadó közönséget.
Ez idő alatt a Gerenday-kertben a Magyarok Szövetségének lábatlani tagjai gyógyító jurtával, előadásokkal, kézműves foglalkozásokkal várták az érdeklődőket.
17 órakor a Sportpályán mérkőztek az esztergomi és dorogi kistérségek képviselői, polgármesterei. A barátságos labdarúgó mérkőzésen 7-3 –ra a dorogi kistérség csapata nyert az esztergomiak ellen.
A szombati nap szüreti bállal ért véget . A bált a Napfény Mazsorettcsoport nyitotta meg, a talpalávalót a nyergesújfalui Szalai Band szolgáltatta egészen hajnali 2-ig.
Az utolsó napon is nagyon kedvező volt az időjárás, így végre visszakerülhetett eredeti helyszínére a Duna-parti főzőverseny. A kellemes későnyári időt idéző reggelen több százan gyülekeztek a Duna-parton a főzőversenyre és a Lábatlani Sirályok Vízisport Egyesület által szervezett kajak-kenu versenyre.
A versenyek részvevőit színpadi produkciókkal, a kisebbeket játszóházzal, ugrálóvárral, gyermekkoncerttel szórakoztattuk. A színpadon fellépett a Simiak, az Alma, a Steam együttes, kis műsort adtak a Szivárvány Tánccsoport kis táncosai majd a végén Hevesi Tamás adott koncertet.
Napközben 19 bográcsban főttek a finomabbnál- finomabb étkek, melyekből az alkalmi szakavatott zsűri az alábbiak szerint értékelt: 1-helyezett Mersits Gyula ( Sólet füstölt marhanyelvvel és oldalassal ) 2-helyezett Rozália Baráti Kör csapata (Csülkös káposzta gombóccal) 3-helyezett Tischler család (Csülkös lábszárpörkölt sztrapacskával).
A nap végén, sötétedéskor került meggyújtásra a máglya, melynek melegénél a bátrabbak karaoke party keretében mutathatták be énektudásukat.
Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki részt vett ennek a négy napnak a megrendezésében és lebonyolításában: Nyugdíjas Hagyományőrző Klub, Lábatlani Egyetértés SE, Schrenk Péter, Lábatlani Sirályok Vizisport Egyesület, Bartos Kálmán, lábatlani borászok, Hölgyek Lábatlanért Klub, Vass Gyula, Aranyszarvas Hagyományőrző Íjász Egyesület, lábatlani Polgárőrség, Magyarok Szövetsége lábatlani csoportja, Szivárvány Tánccsoport, Napfény Mazsorettcsoport, a művelődési intézmények és a város és községgazdálkodás munkatársai.
Támogatóink voltak: Lábatlan Város Önkormányzata, Esztergomi Kistérség, Holcim Hungária Zrt., Holcim Zrt. Szakszervezete, Lábatlan Nagyközség Közösségi Céljaiért Alapítvány
A főzőverseny támogatói: Lábatlan Város Önkormányzata, Holcim Hungária Zrt., Bartos Kft. / Hullám Vendéglő /
Calmit Hungária Kft., Dömper Kft., ENDI Kft., Forest – Assist Trend Kft., Forest – Papír Kft. Giacintó Virág és Ajándékbolt, Molnár Zoltán, Nothart Trans Kft., Silocem Kft., SPH Kft. Schmidt Ödön

Szabó Ildikó

[ 2009.10.09. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-