nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Kulturális hírek / Városi Napokról oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Városi Napokról
Hat önkormányzati bérlakás átadásával kezdődtek meg pénteken a városi napok vasárnapig tartó eseményei - írta meg a 24 óra napilap. Új fotókkal.

Hazarepülhetnek a fecskék

 
Hat önkormányzati bérlakás átadásával kezdődtek meg pénteken a városi napok vasárnapig tartó eseményei.

Az idei városi napok rendezvénysorozatának nyitányaként tegnap a Rákóczi Ferenc utcában társasházat adtak át. Az épületben huszonkét lakást alakított ki dr. Oláh Miklós tervező elképzelései alapján a nyergesújfalui Fischer-Bau Kft. A lakók kényelmét a pinceszinten mélygarázs, a földszinten élelmiszerbolt és több más üzlet szolgálja.
A lakásokból hat a helyi önkormányat tulajdonában van, rövidesen fiatal házaspárok otthona lesz.


A közös élet elindítását lehetővé tevő „fecskelakások” a négyszintes épület első, illetve második emeletén várják a leendő lakókat. Kialakításuk költségének egyik felét – 30,5 millió forintot - az önkormányzat pályázaton nyerte el a Holcim Hungária Otthon Alapítványtól, a másik felét a város kasszájából fizették.

Az átadási ünnepségen Boda Csaba alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Az eseményen ott volt Richard Skene, a Holcim Hungária Zrt. elnök-igazgatója, valamint Márta Irén, a cég kommunikációs igazgatója.
– Növekvő érdeklődés jellemzi a Holcim Hungária Otthon Alapítvány tevékenységét, hiszen az elmúlt évek során a pályázó települések száma majdnem meghatszorozódott. Büszkék vagyunk arra, hogy a 2008. évi pályázat keretében immáron 34 bérlakás létrehozását támogatjuk, több mint 106 millió forint értékben. Az alapítvány eddigi mintegy 400 millió forintos támogatásának köszönhetően több mint 120 korszerű otthonhoz jutottak a rászorulók – nyilatkozta Richard Skene.

– Az alapítvány évről évre bizonyítja, hogy a négy évvel ezelőtt vállalt felajánlását komolyan veszi és minden tőle telhetőt megtesz az önkormányzati bérlakások számának növelése érdekében. 2005-ben a segítségével létrejött otthonok az országosan épült önkormányzati bérlakások 5 százalékát tették ki, 2007-re ez az arány 11,8 százalékra emelkedett – mondta el Márta Irén.

A kulturális események sorában délután többek közt a helyi művészek alkotásaiból nyílt tárlat, illetve lábatlani borászok kínálták díjnyertes nedűiket - fesztiválon sorakozó pogácsák adta alapot a kóstolgatáshoz.
A mai események sorában délután kettőtől – a Nyugdíjas Hagyományőrző Klub jóvoltából – a város sok pontján feltűnnek majd a szüreti felvonulók.

Fenyvesi Károly - 2008.09.20.

Forrás: www.kemma.hu

Köszönjük a fotókat Molnár Lászlónak.


[ 2008.09.25. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
Molnár László képe
-
Molnár László képe
-
Molnár László képe
-
-
Molnár László képe
-
-
-
-
-
Molnár László képe
-
-
-
-
-
-
-
-
Molnár László képe
-
-
-
-
-
Molnár László képe
-
-
-
-
-
Molnár László képe
Molnár László képe
-
-
-
-
-
-
-
-
Molnár László képe