nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Sport hírek / Városi Vándorkupa Íjászverseny oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Városi Vándorkupa Íjászverseny
A 10 éves Aranyszarvas Hagyományőrző Íjász Szakosztály 2014. szeptember 13-án rendezte a hat éve elindított Városi Vándorkupa Versenyét a Gerenday Kertben.

VÁROSI VÁNDORKUPA ÍJÁSZVERSENY

Lábatlan város ünnepi programjához kapcsolódik a Városi Vándorkupa Íjászverseny.
A 10 éves fennállását is ünneplő lábatlani Aranyszarvas Hagyományőrző Íjász Szakosztály 2014. szeptember 13 –án (szombaton) rendezte a hat éve elindított Városi Vándorkupa Versenyét a Gerenday Kertben.
A szakosztály 2008 – tól tagja a Magyar Íjász Szövetségnek (MISZ). Vezetője Ördög István. Az edzéseket vasárnap délelőtt 10 – 12 óra között tartják a lábatlani sportpálya volt kispuska lőterén. Évenként három versenyt rendeznek: tavasszal és ősszel vadászversenyt, nyár végén kosztümös (korhű ruházat) történelmi versenyt. Céljuk a hagyományok őrzése, népszerűsítése, az ifjúság nevelése az íjász sport segítségével. A szakosztály tagja lehet minden olyan személy, aki a szakosztály szabályait elfogadja és betartja. Szeretettel várják tagjaik sorába azokat a fiatalokat és idősebbeket (lány, fiú, nő, férfi), akik szeretnék ezt a szép és nemes sportot megismerni, kipróbálni. Jelentkezni lehet Ördögné Maros Editnél (Tel.: 30 – 261-0078).
Honlap: http://www.aranyszarvassc.fw.hu/
A bizonytalan időjárás ellenére (előző este még szakadt az eső) szép számmal érkeztek a versenyre a versenyzők és családtagjaik. A szabadban, a szép természeti környezetben tartott íjászat a kísérő családtagoknak is élmény és kikapcsolódás. Ezért is egyre népszerűbb ez a sportág. Az érkezők között mindkét nem képviselőit, kicsiket és nagyokat, ifjakat és felnőtteket, sőt nyugdíjas korúakat is láthattunk. Voltak, akik korhű történelmi viseletben jelentek meg, mint valamikori őseink. Jó volt látni ezt a szemnek is szép társaságot. Köztük sok ismerős arc. A verseny kezdetéig megtörténtek az íjászok közötti hagyományos bemutatkozások. A gyakorló pályán mindenki „belőtte” magát és a regisztráció után 10 fős csoportokban elindultak a „csapatok” a célok felé. A célok száma 10 db volt és mindenki két lövést adhatott le célonként. Mindezt két körben kellett teljesíteni. A találatok 0 –tól 10 pontig terjedtek. Ezen a történelmi versenyen csak a hagyományos íjász fegyverekkel lehetett részt venni, az újabban elterjedt csigás íjakkal és a nyílpuskával nem. Szikrázó napsütésben 10 órakor kezdetét vette a verseny. Az első cél egy róka volt. Két távolságból lehetett lőni, a gyerekeknek közelebbről, a felnőtteknek messzebbről. Aki nem találta el a célt, vagy az érvényes felületet, az 0 pontot kapott. A további célok voltak: ágaskodó medve, őz, muflon, borz, vaddisznó, turbános török figurája, felfüggesztett henger. A legnehezebb az utolsó cél volt, amikor is egy rugóra állított fából készült őzre kellett felülni az íjásznak és erről az imbolygó helyről célozva eltalálni egy gumiszarvast. Délután 3 órára mindenki végzett a feladatával és kellemesen elfáradva elfogyasztotta a vendéglátók által bográcsban-helyben főzött és kínált kitűnő ebédet, a bográcsgulyást. Aki akart üdítőt is kaphatott, a gyerekek meg csokoládét majszolgattak. Az elhasznált kalóriákat gyorsan pótolták a versenyzők. Az izgalommal várt eredményhirdetésre is sor került. A díjazottakat Ördögné Maros Edit szólította és a díjakat Dinnyés István polgármester adta át, aki egyúttal köszöntötte a versenyt, a versenyzőket és szeretettel meghívott mindenkit a Lábatlani Városi Napok egyéb rendezvényeire is.

A lábatlani „Városi Vándor Kupa Íjászverseny” kategóriánkénti díjazottjai:
- Férfi longbow: I. Pap Károly, II. Láng István
- Ifi – lány longbow: I. Sámpán Irén Nóra
- Női longbow: I. Kovács Kinga
- Férfi (TR): I. Szalay Zsolt, II. Rajkai Norbert, III. Borbély István
- Gyerek – fiú (TR): I. Csinger Zoltán, II. Balogh András, III. Pilinszki Barnabás
- Gyerek – lány (TR): I. Szász Emese, II. Orgován Fanni, III. Liszt Réka
- Ifi – fiú (TR): I. Varga Dávid, II. Szabó Márk, III. Tóth Krisztián
- Mini – fiú (TR): I. ifj. Vizi Ferenc, II. Éberle Félix
- Női (TR): I. Éberle Gyöngyi, II. Németh Julcsi, III. Szabó Jánosné
- Senior férfi (TR): I. Németh Szilárd, II. Venesz Róbert, III: Molnár Miklós
A Vándorkupa idei nyertese, már másodszor, Németh Szilárd.
Gratulálunk a nyertes versenyzőknek!

A. Bak Péter

[ 2014.09.23. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-