nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Környezetvédelem / Védett terület oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
február 2021
előre
Védett terület
A Lábatlani Köszörűkő-bánya földtani alapszelvény, ill. a Lábatlani Tölgyháti kőfejtő alapszelvény országos jelentőségű védett természeti terület lehet

Országos jelentőségű védett területté nyilvánítás

Lábatlan városának közigazgatási területén található két különleges földtani és táji értéket képviselő földtani alapszelvény esetében a Vidékfejlesztési Minisztérium javaslatára a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága előkészítette az országos jelentőségű védett természeti területté nyilvánítást.

A fenti ingatlanokat az MTA Rétegtani Bizottsága, mint Lábatlani Köszörűkő-bánya földtani alapszelvény, illetve mint Lábatlani Tölgyháti kőfejtő alapszelvény tartja nyilván.

A kifüggesztés napjától számított 45 napon belül a természetvédelmi kezelési terv tervezetére a vagyonkezelő, a gazdasági tevékenységet folytatók illetve a természetvédelmi célra alakult társadalmi és érdek-képviseleti szervezetek észrevételt tehetnek.

A természetvédelmi kezelési tervet megalapozó dokumentáció – mely nem képezi a véleményezés tárgyát – a Duna-Ipoly Nemzeti Park központi irodájában (1121-Budapest, Költő u. 21.) betekintésre rendelkezésre áll.

A Nemzeti Park Igazgatóság által elkészített az országos védetté nyilvánítást előkészítő megalapozó dokumentáció az alábbi hivatkozásokon keresztül érhető el.

Köszörűkő bánya kezelési terv tervezet

Tölgyháti kőfejtő kezelési terv tervezet


[ 2014.04.25. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-