nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Oktatási hírek / Vendégvárás, Vendégjárás, Kiállítás a Petőfiben… oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Vendégvárás, Vendégjárás, Kiállítás a Petőfiben…
Október 13-17. között újra együtt volt a nemzetközi csapat, most a Petőfi Sándor Általános Iskolában. A tavaszi írországi találkozó után most egy hétig nálunk dolgoztak együtt iskolaigazgatók, gyógypedagógusok, művész-tanárok a SOCRETES/COMENIUS Iskolai Együttműködések projekt keretén belül.
Képgaléria
Itt voltak barátaink Rechnitzből (Ausztria), Purbachból (Ausztria), Lippstadtból (Németország) és Carnából (Írország).
A gazdag program kifárasztotta a csapatot, hiszen a munkamegbeszéléseken egy magyar képzőművész – Kovács Margit munkásságával ismerkedtek meg. Kézműves foglalkozásokon Óvári Zsuzsanna vezetésével saját maguk is kipróbálhatták kézügyességüket. Alkotásaikat magukkal vitték hazájukba.
A munka mellett a „szabadidős” tevékenységek is a téma köré csoportosultak. A szentendrei kiránduláson a Skanzenben a magyar népi építészettel, a Kovács Margit Múzeumban a művésznő alkotásaival barátkoztak. Feladatlap segítette a kollégákat a megismerésben. Az értékeléskor humoros „Bizonyítványt” is kaptak. Az esztergomi kirándulás népünk történelmébe engedett bepillantást, a dunaalmási Lovardában pedig honfoglaló őseink harcmodorát láthatták. Ugyanitt előadást hallgattak meg a hippoterápiáról (terápiás gyógylovaglás) Juhász Istvántól, a Lovarda tulajdonosától.Természetesen sor került a lovak kipróbálására is, de erre nem mindenki mert vállalkozni…
Településünkön bemutattuk a református templomot (Darányiné Csonka Valéria segítségével) és a Gerenday Közösségi Házat és a kertet (Boda Csaba kíséretében). A szőlőhegyen a vendégek megízlelhették a lábatlani borokat.
A találkozó fénypontja a Nemzetközi Gyermek-Képzőművészeti Kiállítás volt. Az iskola galériáját megtöltötték a gyerekek munkái. Hundertwasser stílusa került ábrázolásra kerámiákon, porcelán-, selyem-, textil- és üvegfestéseken, ruhaterveken, rajzokon, maketteken és festményeken. A kiállítást Török István polgármester nyitotta meg, az Írországról készült táblaképet Tomas O’Nidh iskolaigazgató avatta fel.
Alkalom adódott arra is, hogy a nevelőtestület tagjaival és a gyerekekkel is találkozzanak a vendégek. A programot a Zengzet Zeneiskola előadása is gazdagította. A búcsúesten a tatai Kincső zenekar és a Pötörke táncegyüttes mutatta be előadását – majd a csapat ki is próbálhatta tánctudását a cementgyár vadászházában. A következő találkozó júniusban Németországban lesz. Addig azonban sok-sok muka vár a gyerekekre és a team tagjaira.
Köszönetet mondok Lábatlan Nagyközség Önkormányzatának, Török István polgármester úrnak, Darányiné Csonka Valériának(angol nyelvű tolmácsolás), Óvári Zsuzsannának, Gubody Sándornak, Radnai Péternének, Balogh Tímeának, Madocsai Mártának, Naszák Istvánnak, Török Gézánénak, Törökné Róth Máriának, Patyi Péternének, Résőné Honosi Ottíliának, Debnárik Tibornak és a technikai dolgozóknak, hogy lelkes munkájukkal elősegítették a sikeres lebonyolítást.
Külön köszönöm a Panoráma és a Hullám étterem tulajdonosainak a segítőkészségét, a finom ételeket.
[ 2003.10.21. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek