nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Vérszívók oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Vérszívók
Szúnyogirtás a kistérségben


Kistérség a szúnyogok ellen

A kistérségi társulás 2008. június 26-i ülésén előkészületek történtek a vérszívók ritkítására. A döntés értelmében idén 1,8 millió forintot fordítanak a teljes kistérséget érintő védekezésre. Egyszeri alkalommal a teljes kijelölt 895 hektárt levegőből, 677 hektárt pedig a földről, úgynevezett „melegködös eljárással” permetezik le.
A településen két-három alkalommal végzik el a gyérítést.

A permetezést a csípésszám növekedésével rendelik el, és idén utoljára dolgoznak vegyszerekkel. A döntés szerint ugyanis jövőre már a korszerű és környezeti szempontból kevésbé terhelő biológiai védekezéssel élnek a kistérségi önkormányzatok.
Ennek előkészítésére már idén félmilliót költenek. Az összegből feltérképezik a lárvák kikelésének területeit. Korábban a Dunakanyar településeinek összefogásával végeztették el a munkákat, néhány évvel ezelőtt az esztergomi kistérség maga vette kezébe a szúnyog-ügy rendezését, amihez a Magyar Turizmus Zrt. egymilliós támogatást nyújt.

Forrás: Kistértség


[ 2008.06.29. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek