nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egészségügyi hírek / Veszélyes sugarak! oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
november 2020
előre
Veszélyes sugarak!
20 percnél többet ne tartózkodjon napon!Országos UV-B riasztást, Nyugat és Dél-Dunántúlon pedig első fokú hőségjelzést adott ki az Országos Meteorológiai Intézet. A déli órákban átlagosan 17 perc alatt leég az ember bőre.


Egy 10-es skálán 7,9-re tehető a mai UV-B sugárzás mértéke, ami a meteorológiai szolgálat felosztása szerint a nagyon erős kategóriába esik.

Az ultraibolya-sugárzás függ a napkorongnak a horizont feletti magasságától, a légkör ózontartalmától, a légkör sugárzásáteresztő képességétől és a felhőzettől - magyarázta az InfoRádiónak az Országos Meteorológia Intézet munkatársa.

Tóth Zoltán hozzátette: fél 12 és fél 3 között ha lehet, senki ne tartózkodjon napon.

Nyugat és Dél-Dunántúlon a napi középhőmérséklet 25 fok felett várható, ezért ott első fokú hőségfigyelmeztető jelzést is kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A hőmérséklet csúcsértéke szerdán egyébként többnyire 30, 35 fok között, északkeleten 27 fok körül alakul. Késő este 21, 26 fok várható.

Az erős melegedés miatt a melegfrontokkal együttjáró tünetek jelentkezhetnek. A fejfájásnak, szédülésnek, álmatlanságnak légköri okai is lehetnek.

A várható minimum és maximum hőmérsékletek:
szerda: 13-18 °C, 30-35 °C (ÉK-en 27 fok körül),
csütörtök: 12-17 °C, 26-31 °C,
péntek: 12-17 °C, 26-31 °C,
szombat: 12-17 °C, 25-30 °C,
vasárnap: 13-18 °C, 25-30 °C (ÉK: 25 fok alatt).

Az országos tiszti főorvoshoz eljutott a Meteorológiai Intézet hőségjelzése, hőségriasztást azonban csak akkor rendel el az országban, ha három, egymást követő nap átlaghőmérséklete meghaladja a 25 °C-ot. A mostani jelzés mindössze azt jelenti, hogy egy napra belekóstolhatunk a nyári melegbe - fogalmazott dr. Falus Ferenc tisztifőorvos közleményében. Ezzel együtt az egészségügyi intézmények figyelmét már most felhívtaa hőséggel kapcsolatos teendőikre.
 
forrás: www.met.hu


[ 2008.05.28. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek