nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Veszélyes vírus az interneten! oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Veszélyes vírus az interneten!
Kedves Internetezők!
Veszélyes vírus terjed az interneten. Eddigi ismereteink szerint mailben, képeslapok útján terjed. Ha a levelei között ismeretlen helyről érkezőt talál azonnal törölje! Lehetőség szerint ne nyisson meg egy linket sem amely képeslapra hivatkozik! Microsoft jan. 10.-re igéri a frissítést.
Ha sikerül megoldást találni, azonnal jelezzük itt.
Vírushiradó weblapjáról:
Tegnap este adtunk hírt az első WMF féreg megjelenéséről, mely az MSN Messenger azonnali üzenetküldő program segítségével kezdett el terjedni. Ma reggel pedig megjelent az első e-mailes féreg is, mely minden bizonnyal sokkal szélesebb körben fog fertőzni. A helyzetet súlyosbítja, hogy a Windows WMF sebezhetőség kihasználására már három különféle kód (exploit) terjed a neten - a Microsoft részéről pedig mindeddig nem érkezett javítás.
Az új férget Happy New Year tárgyú e-mailekben spammelték szét, melynek melléklete tartalmazza a sebezhetőséget. A csatolt fájl a HappyNewYear.jpg nevet viseli, a képet megnyitva, vagy akár csak a lementett képet tartalmazó mappát tallózva megtörténik a fertőzés, ezért az azonnali törlést javasoljuk. A fertőzés során a kártevő letölt egy hátsóajtó programot, majd el is indítja azt, így kiszolgáltatottá téve a rendszert támadók számára.
Jelen pillanatban több száz millió sebezhető számítógép található a világhálón, ezért igen fontos a józan, megfontolt internetezés. Minden bizonnyal sok felhasználót fog csábítani az újévi üdvözlés, semmi esetre se dőljünk be a cselnek!
[ 2006.01.06. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek