nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Viaduktból különleges függőleges lakások oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
március 2021
előre
Viaduktból különleges függőleges lakások
Új építészeti megoldások kidolgozására bíztatott a Lábatlanon is cementgyárat üzemeltető a Holcim Hungária Zrt., amelyek hozzájárulnak a fenntartható fejlődéshez.
 Kiosztották a Holcim Awards építészeti pályázat európai elismeréseit. A fődíjat Berlinbe vitték haza.

Megszületett az európai döntés azon a pályázaton, amelyen olyan új építészeti megoldások kidolgozására bíztatott a Lábatlanon is cementgyárat üzemeltető a Holcim Hungária Zrt., amelyek hozzájárulnak a fenntartható fejlődéshez.

A 2011. évi Holcim Awards aranyérmét és a vele járó 100 000 dollárt a zsűri egy német építészcsapatnak ítélte oda. A csoport a Berlin szívében található, az UNESCO-világörökség részét képező Múzeum-szigeten kulturális emlékekben gazdag területet rehabilitálna a Spree folyó egy alulhasznosított ágának természetes, 745 méter hosszú „úszómedencévé” alakításával.

Az ezüstérmet az az elképzelés kapta, amelynek keretében egy korábbi gyárépületből új városházát és közösségi központot terveznek kialakítani a belgiumi Oostkamp városában. Az építészek nemcsak a meglévő épületszerkezeteket és anyagokat, a tereket is újra kívánják hasznosítani.

A Holcim Awards verseny bronzérmét egy forgalomból kivont autópálya-viaduktot lakótérré alakító ötlet kidolgozói nyerték el. A függőlegesen elhelyezett lakások megépítéséhez egy meglévő szerkezetet teljesen új célra használnak fel Dél-Olaszországban.

A milánói díjátadót megelőzően Casablancában mutatták be a közel-keleti régió nyerteseit.

Fenyvesi Károly

Forrás: www.kemma.hu


[ 2011.09.29. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-