nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyéb hírek / Videó-épül a Holcim új gyára oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Videó-épül a Holcim új gyára
Épül a Holcim új gyára, a cég hamarosan megkezdi a Nyergesújfalura tervezett cementgyárának építési munkálatait.

A szeretgom.hu információi szerint a Holcim megkezdi a Nyergesújfalura tervezett cementgyárának építési munkálatait.

Az építkezéssel kapcsolatos kérdésekre a munkaidőben ingyenesen hívható zöld számon adnak választ: 06/80 100 080.

Ezen kívül a cég a www.holcim.hu weboldalon is folyamatosan információkat közöl majd a folyamatban lévő építkezésről.

A gyár egy rövidfilmet is készített a tervezett beruházásról.

Az építkezés kezdetén a gyár területét körülvevő kerítés és a bevezető út megépítésére, valamint részleges tereprendezésre kerül sor.

A Holcim és helyi alvállalkozói igéretük szerint minden megtesznek annak érdekében, hogy minimálisra csökkentsék az építkezés - környező területeket és lakóikat érintő - hatásait.

A témában a Kékduna honlapján:

Indul a nyergesújfalui cementgyár építése

A Holcim Hungária Zrt. szerdán (november 26.) megkezdi a 70 milliárd forintos költséggel épülő új cementgyárának előkészítő munkálatait, miután szeptember végén megkapta az építési engedélyt Nyergesújfalu önkormányzatától. Elsőként a gyár területét határoló kerítés és a bevezető út megépítését, valamint a tereprendezést végzik el. A Holcim Hungária Zrt. 2005 augusztusában jelentette be, hogy Európa legkorszerűbb cementgyárát építené meg Nyergesújfalun, egyidejűleg bezárnák az elöregedett lábatlani üzemet. Az új gyár 280 embernek adna munkát, 2010-ben kezdené meg a termelést, évente 1,7 millió tonnás kapacitással.

A beruházás ellen tiltakozva a környező települések népszavazáson utasították el a gyár építését. A Nyergesújfalun rendezett ügydöntő népszavazás az alacsony részvétel miatt érvénytelen volt, de a megjelentek 66,8 százaléka támogatta a cementgyár építését.


A gyár tájékoztatása szerint a Holcim és helyi alvállalkozói minden lépést megtesznek, hogy minimálisra csökkentsék az építkezés hatásait. A vállalat a munkálatok előrehaladásáról internetes oldalán és egy munkaidőben ingyenesen hívható telefonszámon rendszeresen tájékoztatja a lakosságot.

A Holcim Hungária Zrt. cement-, kavics- és betongyártó vállalat 2007-ben elért nettó árbevétele megközelítette a 32 milliárd forintot. Magyarországon a Holcim 703 főt foglalkoztat, a cég az elmúlt évben Magyarországon 2,7 milliárd forintot fordított környezetvédelmi és munkavédelmi fejlesztésekre, kapacitásbővítésre és korszerűsítésre.

Forrás: www.kekduna.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=121374


[ 2008.11.26. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek