nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Videó-Gyermekmentés az égő házból oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Videó-Gyermekmentés az égő házból
Adománygyűjtést szervez az Önkormányzat a Paprét utcában kiégett családi ház tulajdonosának

2011. február 17-én Lábatlanon, a Paprét utcában kiégett családi ház tulajdonosának szervez gyűjtést Lábatlan Város Önkormányzata.
A ház lakhatatlanná vált, négy hetes gyermekükkel albérletbe költözött a család. Mivel a tűzesetben valamennyi ingóságuk odaveszett minden -előzetesen egyeztetett- felajánlást szívesen fogadnak.

forrás: tv2.hu


A felajánlásokat a lábatlani Kuckó Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat fogadja. (2541 Lábatlan, Zalka M. ltp. 5.)
telefon: 33/ 461 - 091

További képek: Nyergesújfalu Tűzoltóság...

Az történtekről a kemma.hu is beszámolt:

Négyhetes babát mentettek ki az égő házból
F. K.

Villanydrótok lobbantottak lángra egy családi házat Lábatlanon. A házban egy négyhetes csecsemő is volt, akit sikeresen kimentettek.

A lábatlani Paprét utcában egy családi házban villanydrótok füstölnek! Éppen szolgálatváltáskor érkezett a segítséget kérő jelzés a nyergesújfalui tűzoltó-parancsnokság ügyeletére.

A fejleményeket Káli Sándor tűzoltó őrnagy így foglalta össze: – Dobai Róbert százados szolgálatparancsnok a fecskendő riasztását rendelte el. A kiérkezést követő felderítés világossá tette, hogy többről van szó mint füstölés. A ház szinte teljes terjedelmében égett. Szükség volt vízszállító járműre és további tűzoltókra is, így a riasztási fokozatot I-es kiemeltre minősítette az oltásvezető. Ezután már kilencen dolgoztak a tűz eloltásán.

Az égő házból a tulajdonos kimentette egyhónapos kislányát, így az egység kiérkezésekor senki nem tartózkodott az épületben. Nagy füstöt okozva bútorok, ruhák égtek. A két gyorsbeavatkozó sugárral dolgozó egység tagjainak a beavatkozás többször is légzőkészüléket kellett cserélniük. A munkát nehezítették a télies körülmények miatti csúszós felületek. A tűzoltók több helyiséget megmentettek, megakadályozták az épület ledőlését, de az anyagi kár így is jelentős. A terület kiszellőztetéséhez ventillátort is használtak. A tűz helyének átvizsgálása, az utómunkálatok sora hosszú időt vett igénybe.

Gyűjtéssel segít az önkormányzat

A tűzkárt szenvedett, lakhatatlanná vált családi ház tulajdonosának megsegítésére gyűjtést szervez az önkormányzat. A család a négyhetes gyermekkel albérletbe költözött. Az előzetesen egyeztetett felajánlásokat a városi székhelyű Kuckó Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat fogadja (telefon: 33/ 461- 091).

(www.kemma.hu)


[ 2011.02.21. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek