nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Egyházi hírek / Videó - Károli díj átadása oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Videó - Károli díj átadása
Károli Gáspár-Díjat adományozott a Reformáció Napján az emberi erőforrások minisztere és az oktatásért felelős államtitkár Dr. Herczeg Pál teológus-professzornak

Károli Gáspár-Díjat adományozott 2012. október 31-én, a Reformáció Napján, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár Dr. Herczeg Pál teológus-professzornak. 

A Károli Gáspár-díjat azon kiemelkedő tudósok kapják, akik a hittudományok terén maradandót alkotva gazdagították a magyar vallásos és szellemi életet és kimagasló eredményeket értek el a biblikus tudományok területén.

Dr. Herczeg Pál 1939. június 26-án született Győrben. 1957-ben érettségizett Komáromban, majd az 1956-os események következtében tragikus körülmények között elhunyt testvérbátyja nyomdokaiba lépve 1957−1962 között folytatott teológiai tanulmányokat a Budapesti Református Teológiai Akadémián, Hittudományi Karunk jogelődjén. Két éves körmendi segédlelkészsége után 1964 és 1988 között a Lábatlani Református Egyházközség templomrenováló lelkipásztoraként működött. 1982-ben szerzett teológiai doktori fokozatot Alma Materében. 1985-től az intézmény óraadó tanára, majd 1988-tól a Bibliai Teológiai és Vallástörténeti Tanszék tanszékvezetője, majd tanszékvezető egyetemi tanára. Többször járt kutatóúton Svájcban. 1997−2004-ig óraadó tanárként működött a révkomáromi Calvin János Teológiai Akadémián. 1974-től intenzíven bekapcsolódott a református egyház tudományos igénnyel létre hívott ún. „szaktanfolyamának", majd később a Doktorok Kollégiuma munkájába, majd a '90-es évek közepétől tagja a holland−magyar apokrif-kutató munkacsoportnak. Rendszeres résztvevője és előadója az évenként megrendezésre kerülő szegedi biblikus konferenciának. Kutatási területe az ó- és újtestamentumi exegézis, kortörténet, krisztológia.


[ 2012.11.21. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-