nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Sport hírek / Világbajnok lett Kobezda Andrea oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Világbajnok lett Kobezda Andrea
A lábatlani Kobezda Andrea, megyénk kiváló síelője világbajnoki címmel zárta az idei síszezont. A 2006-os téli olimpia színhelyén, Sestrieren rendezték meg a világkupát.

Kobezda Andrea bajnokként tért haza Olaszországból

LÁBATLAN/SESTRIERE | A lábatlani Kobezda Andrea, megyénk kiváló síelője világbajnoki címmel zárta az idei síszezont. A 2006-os téli olimpia színhelyén, Sestrieren rendezték meg a világkupát.
A versenypályát az olimpiai pályán tűzték ki. A magyar csapat célja az első tizenötbe jutás volt.

– Igazából magamhoz mérten kívántam jól teljesíteni. Nem kis meglepetést okozva, az első futamban két olasz lány mögött a harmadik helyre érkeztem, szoros idő eredménnyel. A második futamban, az időeredmények alapján egyértelművé vált, hogy hármunk között dől el a bajnoki cím – számolt be élményeiről Kobezda Andrea.

– Ez nagyon inspirált, és kockáztatva mindent egy lapra feltéve, megközelítőleg két másodpercet sikerült javítanom a második futamban, így két olasz hölgyet a hátam mögé utasítottam. Mikor megláttam az eredménytáblát, el se hittem, hogy megtörtént, ezzel nem voltam egyedül, az olasz trénerek, sorban gratuláltak, Ők se nagyon hittek a szemüknek. Elmondták, hogy ez az első nemzetközi verseny, ahol magyart látnak a dobogón. Biztosak voltak az olasz győzelemben, de arra semmiképpen nem számítottak, hogy magyar versenyző áll majd a dobogó legfelső fokára – zárta mondatait a a Szombathelyi Síklub versenyzője.

A világkupa eredménye
I.futam II. futam Össz.
Kobezda Andrea (HUN) 1.00’44’ 0.58’97 1.59’41
Vaschetto Luisa (ITA) 1.00’25 1. 00’78 2.01’03
Sara Franzin (ITA) 1.00’02 1.01’16 2.01’18
 
A világkupa győztes sportoló az idén több másik érmet is begyűjtött: januárban az osztrák Alpokban, Wenigzell-ben az Országos IRM Bajnokság I. helyezettje lett, februárban Eplényben a Kéklámpások Síbajnokságáról szintén az aranyat hozta el. A sikersorozatot csak fokozta az olszországi Sestriere-ben megtartott FIS Police Ski Worldcup I.helyezése.

Andrea részt vett rendészeten kívüli versenyeken is: februárban az Ausztria Nyilt Alpesi Síbajnokság II. helyezettje lett, illetve Mátraszentistvánon megrendezett, Magyar Országos Síbajnokság aranyérmét is elhozta.

Forrás: www.kemma.hu


[ 2010.03.31. ]
MEGOSZTÁS:

A törlés használata

A hozzászólás végén látható egy új gomb, mellyel a fórum önmoderálását szeretnénk segíteni. A moderálandó hozzászólás betűszíne pirosra vált a gombra kattintás előtt.

A törlés gomb segítségével bárki sértőnek jelölhet egy hozzászólást. A sértőnek jelölt hozzászólások kisebb betűvel látszanak, és halvány piros a hátterük. Ha egy hozzászólásra 4 törlési igény érkezik eltérő IP címekről, az automatikusan lekerül az oldalról, azaz moderálásra kerül. A gomb után látható számok az eddigi törlési igények számát mutatják a moderálási limithez képest.


Hozzászólások

Nincsenek még hozzászólások!
Kapcsolódó képek
-