nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Sport hírek / Világharmónia Futás oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Világharmónia Futás
Esztergomba érkezik holnap (július 1.) a World Run Harmony. Hazánk idén három alkalommal kapcsolódik be a 49 európai országot összekötő váltóba.

Esztergomba érkezik a World Harmony Run

Esztergomba érkeznek holnap (július 1.) a Világharmónia Futás résztvevői. A futókat délelőtt háromnegyed 9-kor Németh Lajos alpolgármester fogadja a Mária Valéria híd esztergomi hídfőjénél, majd negyed 10-től a Széchenyi téren műsort adnak a Carmen gyermektáncosai és fellép a zeneiskola vonósnégyese is. Hazánk idén három alkalommal kapcsolódik be a 49 európai országot összekötő váltóba. A World Harmony Run a világ legnagyobb váltófutása, amelynek célja, hogy a sport összekovácsoló ereje fejlessze az egyének, közösségek és nemzetek közötti békét és barátságot. A 25 ezer kilométeres menet február 25-én indult Dublinból és szeptember 27-én érkezik Moszkvába. A hazai útvonalak hossza 460 kilométer. A futáshoz bárki csatlakozhat.

A több mint két évtizedes múltra visszatekintő rendezvényt olyan híres személyek támogatták, mint II. János Pál Pápa, Nelson Mandela, Muhammad Ali és Teréz anya. A Világharmónia Futás olimpiai stílusú váltó, a harmóniát jelképező fáklyát egy nemzetközi futócsapat viszi országról országra.


Bővebb információ: http://www.worldharmonyrun.org/hungary
Tel.: +36-30/506-67-42


[ 2010.06.30. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-