nyitólap
webtérkép
mailküldés
keresés
vissza a főoldalra
Ön jelenleg a Városlakóknak / Aktualitások / Önkormányzati hírek / Zártkerti ingatlanokról oldalon áll
Városlakóknak
Feliratkozás hírlevélre
Eseménynaptár
vissza
október 2021
előre
Zártkerti ingatlanokról
A zártkertként nyilvántartott ingatlanok tulajdonosai 2016. december 31-ig kérhetik az illetékes földhivatalnál a területük átminősítését

ZÁRTKERTI INGATLAN TULAJDONOSOK FIGYELMÉBE!

A földhivatali nyilvántartásban zártkertként nyilvántartott ingatlanok tulajdonosai 2016. december 31-ig kérhetik az illetékes földhivatalnál a területük művelés alól kivett területként való nyilvántartását, ami azzal az előnnyel jár, hogy a zártkert eladása esetén nem tartozik a Mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. tv (továbbiakban Földforgalmi törvény) hatálya alá. Az adásvételi szerződést nem kell a polgármesteri hivatalban 60 napra kifüggeszteni és nem kell a mezőgazdasági igazgatási szerv jóváhagyása.

Az átminősítést az Esztergomi Járási Hivatal Járási Földhivatalánál lehet kérelmezni (Esztergom, Rudnay S. tér 2.) erre az eljárásra rendszeresített formanyomtatványon, mely letölthető http://www.foldhivatal.hu/content/view/23/27/ oldalról.

A zártkerti ingatlan művelés alóli kivonására irányuló eljárás díjmentes, a soron kívüli eljárásért azonban ingatlanonként 10.000,- forint díjat kell fizetni.

Közös tulajdonban álló zártkerti ingatlan esetén a tulajdonostárs által benyújtott kérelemhez csatolni kell a többi tulajdonostárs hozzájáruló nyilatkozatát is.

Fentiekkel 2016. december 31. napjáig élhetnek a zártkerti ingatlan tulajdonosok. Ha e határidőig nem minősíttetik át a zártkerti ingatlanukat, később ezt már nem tehetik meg és emiatt a Földforgalmi törvény szabályai szerint kell eljárniuk az ingatlan eladása esetén.

További információ a http://www.foldhivatal.hu/content/view/251/139/ oldalon vagy a Esztergomi Járási Hivatal Járási Földhivatal 33/510-180-as telefonszámán érhető el.

[ 2016.01.27. ]
MEGOSZTÁS:

Kapcsolódó képek
-